1. Definitii si termeni INCITANT– este denumirea comerciala a EXPERT FUN S.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, avand punctul de lucru in Iasi, str. Sos Nationala 42F, numar de ordine in Registrul Comertului J22/686/2017, cod unic de inregistrare fiscala 37261340;

Vanzator – INCITANT;

Cumparator – persoana fizica peste 18 ani/ persoana juridica sau orice entitate juridica efectueaza o Comanda;

Site – domeniul www.INCITANT.ro si subdomeniile acestuia;

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului prin intermediul site-ului intentia de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe site; Bunuri – orice produs, inclusiv serviciile mentionate in Comanda (servicii de transport, servicii montaj), care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului, ca urmare a Contractului incheiat;

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial,un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit , pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Contract – reprezinta intelegerea la distanta incheiata intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Furnizor/Producator – persoana juridica sau persoana fizica autorizata responsabila de producerea si livrarea produselor catre Cumparator.

Continut - toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic; • continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil; • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta; • informatii legate de Bunurile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada; • date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Parerea cumparatorului – o evaluare scrisa de catre beneficiarul unui produs, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative si de a spune daca produsul sau serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

2. Documente contractuale

2.1. Prin prin transmiterea unui email catre acesta din urma, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale, respectiv e-mail sau telefon .

2.2. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor din Comanda. Daca Vanzatorul modifica cantitatea de Bunuri din Comanda, va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului in momentul in care s-a efectuat Comanda si va returna suma achitata.

2.3. Comanda se considera incheiata intre Vanzator si Cumparator in momentul in care Cumparatorul si-a dat acordul asupra acesteia prin Finalizare comanda pe site pentru bunurile ce nu necesita plata unui avans sau prin achitarea in contul Vanzatorului a contravalorii avansului solicitat.

2.4. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achizitionate.

3. Politica de vanzare online

3.1. Accesul la informatiile de pe Site, in vederea efectuarii unei Comenzii, ii este permis oricarui Client/Cumparator.

3.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta prin intermediul Chatului de pe site sau prin adresele de email mentionate in sectiunea “Contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.3. INCITANT poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care INCITANT are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

3.4. Toate tarifele aferente Bunurilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) .

3.5. Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor disponibile pe Site (imagini prezentari etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

4. Dreptul de proprietate intelectuala si industriala

4.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a INCITANT, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

4.2. Clientului/Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de INCITANT, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al INCITANT asupra Continutului, precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al INCITANT.

4.3. Orice Continut la care Clientul/Cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre INCITANT si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea INCITANT cu referire la acel Continut.

4.4. Clientul/Cumparatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continutul numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

4.5. In cazul in care INCITANT confera Clientului/Cumparatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea INCITANT pentru respectivul Client/Cumparator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

4.6. Niciun Continut transmis catre Client sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea INCITANT si/sau al angajatului/prepusului INCITANT care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

4.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

5. Comanda

5.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua o Comanda printr-un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului prin intermediul site-ului intentia de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe site catre INCITANT la orice ora dar va fi procesata de luni pana vineri intre orele 9-17. Un Bun este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta.

5.2. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

5.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

5.4. Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunte la un Serviciu, in termen de 2 zile calendaristice de la receptia marfii, doar daca BUNUL PERSONALIZAT primita este depreciata iremediabil la transport si fara a suporta alte costuri, decat cele de livrare retur, livrarea si manipularea produselor returnate va fi efectuata exclusiv de catre Cumparator. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun NEPERSONALIZAT sau renuntare la un Serviciu expira in termen de 14 zile de la: – ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun – in cazul in care Cumparatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat – ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun sau a ultimei piese – in cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese.

5.5. Produsele vândute prin intermediul site-ului www.incitant.ro,  sunt realizate pe comandă, la cererea clientului  se supun Ord. 130/2000. Cap. 2, Art. 10: “Consumatorul nu poate denunța unilateral următoarele tipuri de contracte, cu excepția cazurilor în care părțile au convenit altfel: contracte de furnizare a unor produse executate după specificațiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum și acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate.” precum și OUG nr. 34/2014, Art. 16, cu modificările Legii nr. 157 din 22 iunie 2015, actualizate în 2019: – ART. 16 Exceptări de la dreptul de retragere, produsele configurate, personalizate la solicitarea utilizatorului/ clientului nu se supun returului. „Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 în ceea ce privește contractele la distanță și contractele în afara spațiilor comerciale următoarele: c) furnizarea de produse confecționate dupa specificațiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar.” În acest caz, clientul pierde avansul dat, iar dacă transportul s-a realizat deja, va trebui să achite și costurile de transport tur-retur indiferent de politica de promoții a transportului de la data efectuarii comenzii, deoarece promoțiile de transport sunt valabile doar dacă se finalizează actul de vanzare-cumparare.

5.5. In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va trebui sa contacteze prin chat sau email Vanzatorul in termen de 24 ore.

5.6. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract, iar Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

5.6.1. pentru Comenzile achitate cu Card online – prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;

5.6.2. pentru Comenzile achitate cu OP/Ramburs/Transfer/Card bancar – prin virament bancar;

5.7. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta).

5.8. In cazul in care un Bun comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

6. Confidentialitate

6.1. INCITANT va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care Clientul sau Cumparatorul le furnizeaza. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

6.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

6.3. Prin transmiterea de informatii in momentul convorbirii telefonice, Cumparatorul/Clientul ofera Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Cumparatorul/Clientul este, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care le-a transmis prin intermediul telefonului. INCITANT nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

6.4. Prin inscrierea in baza de date a INCITANT, Clientul/Cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai INCITANT: furnizori de servicii in vederea indeplinirii obiectului Contractului incheiat intre Cumparator si Vanzator.

7. Facturare – Plata

7.1. Preturile Bunurilor afisate in cadrul site-ului www.INCITANT.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

7.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda data . Vanzatorul sau partenerii Vanzatorului (Furnizorul) va emite catre Cumparator o factura proforma pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

7.3. Vanzatorul sau partenerii Vanzatorului (Furnizorul) va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de Vanzatorul sau de partenerii Vanzatorului, precum si pentru orice alte plati aferente Comenzii, in format fizic, in momentul livrarii Bunurilor comandate.

8. Livrarea bunurilor

8.1. Furnizorul se obliga sa livreze Bunurile in conditii de siguranta, motiv pentru care va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

8.2. Furnizorul va efectua livrarea Bunurilor pe teritoriul Romaniei si in afara ei.

8.3. Furnizorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor .

9. Garantii

9.1. Toate Bunurile comercializate de catre INCITANT beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi si provin din surse autorizate de fiecare Furnizor (producator) in parte.

9.2. In cazul Bunurilor vandute si livrate de INCITANT, certificatele de garantie sunt emise de Furnizor (producator).

10. Transferul proprietatii bunurilor

10.1. Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire pe AWB in cazul livrarilor efectuate de personalul Furnizorului sau de catre curieri autorizati).

11. Raspundere

11.1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare. 1

1.2. Prin utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor prin intermediul telefonului, Clientul/Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc „Termenii si conditiile„ Site-ului, in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului.

11.3. „Termenii si Conditiile„ Site-ului pot fi modificati oricand de catre INCITANT, acestia fiind opozabili Clientilor/Cumparatorilor de la data afisarii in Site. Acceptarea „Termenilor si Conditiilor„ Site-ului se confirma prin trimiterea Comenzii prin intermediul telefonului.

12. Inscrierea de Pareri ale cumparatorilor

12.1. Inscrierea de Pareri ale cumparatorilor, se poate face, de catre Clienti/Cumparatori, scriind un email catre contact@incitant.ro. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs.

12.2. In momentul scrierii unui email catre contact@incitant.ro in scopul relatarii unei Pareri a cumparatorului, Clientii/Cumparatorii acorda Vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.

12.3. Fiecare Client/Cumparator, in momentul scrierii unui email in acest scop, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli: – sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii; – sa foloseasca doar limba romana, engleza sau germana; – sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Client/Cumparator; – sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate; – sa nu utilizeze Parerea cumparatorului ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul; in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vanzatorului inscrise pe Site.

12.4. Cand o Parere a cumparatorului este semnalata de catre un Client/Cumparator ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre Vanzator pentru a determina daca incalca Termenii si Conditiile de pe Site. Textele introduse sunt publicate pe Site numai dupa examinarea acestora de catre Vanzator. 12.5. In cazul in care Vanzatorul constata incalcarea Termenelor si Conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Clientului/Cumparatorului de a-si mai putea exprima Parerea cumparatorului. Pentru sesizari sau reclamatii legate de Bunul achizitionat, Cumparatorii au la dispozitie adresa de email contact@incitant.ro. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

13. Prelucrarea datelor cu caracter personal

13.1. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, INCITANT are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale ce ne sunt furnizate.

13.2. Scopul colectarii datelor este de cercetare de piata, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Clientului/Cumparatorului.

13.3. Prin Finalizarea Comenzii efectuat catre INCITANT de catre Cumparator in vederea efectuarii unei Comenzi, Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a INCITANT si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul prevazut mai sus la punctul 13.2.

13.4. Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

13.5. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: Sos Nationala 42F Bloc A4 scara A Etaj 4 apt 3, Iasi , Judetul Iasi, in atentia S.C.EXPERT FUN S.R.L., va puteti exercita, in mod gratuit, pentru o solicitare pe an, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu procesate.

13.6. De asemenea, INCITANT poate furniza datele cu caracter personal ale Cumparatorului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate la punctul 13.2, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare.

13.7. Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate. Pentru mai multe informatii consulta noul regulament privind Protectia și confidențialitatea datelor cu caracter personal.

14. Forta majora

14.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

14.2. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

15. Legea aplicabila – jurisdictia Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre INCITANT si Clienti/Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.


Web Design By ITeXclusiv.ro

Papusa dumneavoastra este personalizata si veti alege una din cele 30 de corpuri diferite x 5 nuante  ale pielii  si capul din cele 90 de modele.
Iasi | Romania | contact@incitant.ro